Cu toţii ne dorim să avem parte de iubire - şi nu doar de iubirea romantică. Şi această iubire este de apreciat, dar dragostea poate lua mai multe forme. Ceea ce ne împiedică, de cele mai multe ori, să obţinem iubirea pe care ne-o dorim, este frică. Poate fi o frică legată de carieră, de familie sau de situaţia lumii în general. Sunt, însă, câteva lucruri pe care le poţi face pentru a transforma grijile în ceva mai productiv, cum este iubirea.Primul pas pe care trebuie să-l faci este să conştientizezi frică. În momentul în care devii conştient de sentimentul de teamă, vei înţelege mai bine cum te împiedică să mergi mai departe. Pasul următor este să alungi gândurile pline de frică şi să te reconectezi la iubirea din interiorul tău.

fricaiubire.jpg

 

În loc să te concentrezi pe ceea ce te sperie sau să derulezi la nesfârşit în minte un final nefericit, mai bine direcţionează-ţi atenţia către lucrurile bune din jurul tău.

Iată şase moduri esenţiale în care poţi atrage mai multe lucruri pozitive şi iubire în viaţa ta:

1. Concentrează-te pe partea bună a lucrurilor.

 

Cu toţii vrem să fim văzuţi, auziţi, apreciaţi. Una dintre cele mai profunde dovezi de iubire pentru cineva este să creezi pentru el sau ea mediul în care să se simtă în siguranţă pentru a-şi deschide sufletul. Fără să fie judecaţi sau convinşi de ceva. Doar să fie ascultaţi. Această atitudine va genera interacţiuni mult mai pline de iubire.

2. Fii conştient de ceea ce simţi.

Un mod prin care poţi atrage mai multă iubire este să devii conştient de propriile emoţii. Acceptă-le, dar nu le lăsa să te domine. Acceptarea propriilor tale sentimente este mai importantă decât să încerci să-i faci pe alţii să simtă ce simţi tu. Analizează-ţi propriile emoţii şi lasă-i pe ceilalţi să şi le analizeze pe ale lor - fiecare în felul lui.

 

3. Încearcă să înţelegi de ce îţi este teamă.

Adevărul este că oamenii sunt îngroziţi de ceea ce nu înţeleg. În loc să te lupţi cu ceea ce te sperie, încearcă să înţelegi. Întreabă-te de ce îţi este atât de teamă de anumite lucruri. Ce reprezintă, de fapt, aceste lucruri? Ce spun ele despre rănile pe care trebuie să ţi le vindeci? Ce arata ele despre credinţa ta şi despre locul pe care îl ocupi în lume? Nu există răspunsuri greşite. Există doar adevărul tău. Dar învăţând mai multe despre ceea ce te sperie, vei simţi că sufletul ţi se va umple cu mai multă iubire şi pace.

S-ar putea să-ți placă și:


4. Întreabă-te ce ai putea oferi, nu ce ai putea obţine.

 

În loc să lupţi contra urii cu mai multă ură, ai putea face o schimbare pozitivă înlocuind-o cu iubire? Mânia şi abuzul verbal nu numai că nu-ţi vor rezolva dilema, dar te vor distanta şi mai mult de cei din jur. Acum este momentul perfect să te implici în organizaţiile în care crezi, să oferi mai mult celor pe care îi iubeşti şi să fii mai deschis în loc să te izolezi şi să te închizi în tine.

5. Păstrează-ţi mintea deschisă.

Când te temi, nu îţi poţi imagina finaluri fericite. Învaţă să renunţi la tendinţa de a controla lucrurile şi întăreşte-ţi credinţa în destin. Din perspectivă spirituală, totul este întotdeauna aşa cum trebuie să fie. Dacă nu poţi accepta acest lucru, poţi încerca să schimbi lucrurile. Dar fă-o cu graţie, cu iubire şi cu sens.

 

6. Emana iubire.

Nu e momentul să stai izolat. Este timpul pentru colaborare şi spirit de comunitate. Poate fi ceva foarte simplu, cum ar fi să închizi ochii, să te gândeşti la cineva şi să-i trimiţi iubire. Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie unii de alţii. Deşi suntem deosebiţi, cu toţii avem nevoie de iubire. Ne putem trece cu vederea diferenţele şi putem fi o sursă pentru cei din jur, arătându-ne plini de iubire unii faţă de alţii.

Lumea exterioară este doar o reflecţie a stării noastre interioare. În loc să căutăm vinovaţi, să ne considerăm victime sau să-i judecăm pe alţii, este mai bine să ne înţelegem propria durere pe care o purtăm în interior. Ce parte din tine se simte lipsită de atenţie, de iubire sau de înţelegere? Arată-ţi iubirea pe care nu o poţi găsi în lume şi, mai devreme sau mai târziu, vei vedea cum lumea din jur se transformă şi ea.

Iubirea este calea - este singura cale. Las-o să-ţi arate drumul.

Sursa: mindbodygreen.com

 

Articole asemănătoare