Înainte să începi căutările pentru un partener de viaţă, fă-ţi o listă cu calităţile pe care doreşti să le găseşti în persoana respectivă (în minte sau pe hârtie). Odată făcută listă, analizează pe rând toate aceste calităţi şi/sau preferinţe şi vezi care dintre ele te reprezintă pe tine. De ce să faci acest lucru? Pentru că Legea Atracţiei spune că nu poţi atrage nimic din ceea ce nu ai deja. Iată 10 metode în care lista de calităţi ale "persoanei ideale" te va ajuta să atragi persoana potrivită în viaţa ta:

atrage.jpg

 

1. Dacă ai trecut pe lista "curajos", atunci nu te teme.

Când începi să-ţi dai întâlniri, este posibil să fii nevoită să cunoşti mai multe persoane până o găseşti pe cea potrivită pentru tine. Poţi avea parte de dezamăgiri sau poţi simţi că este mai greu decât credeai. Înarmează-te cu răbdare şi curaj, învaţa să priveşti partea bună a lucrurilor, practică moderaţia şi ai încredere că totul va fi bine.

 2. Dacă ai trecut pe lista "deschis", atunci nu te închide în tine.

 

Dacă vrei să cunoşti cât mai bine o persoană, trebuie să înveţi şi tu să fii, la rândul tău, la fel de deschisă. Fii sinceră când vorbeşti despre lucrurile care îţi plac, precum şi despre cele care nu îţi plac, fără să faci o selecţie, doar pentru a atrage simpatia persoanei din faţa ta. Vulnerabilitatea este o condiţie de bază pentru intimitate.

3. Dacă ai trecut pe lista ta de calităţi "conştiincios", atunci fă tot posibilul să-ţi cunoşti cât mai bine partenerul.

Oricât ar părea de evident, multe persoane care merg la întâlniri îşi tratează partenerul cu care ies prima oară cu destul de multă superficialitate. Ascultă cu atenţie ce spune persoană cu care te întâlneşti, pentru a vedea dacă aveţi, într-adevăr, puncte comune, dacă diferenţele dintre voi sunt legate de aspecte esenţiale sau pot fi considerate "sarea şi piperul" unei eventuale relaţii.

 

4. Dacă ai pe lista "profund", nu te limita la aspectul fizic.

Multe dintre noi avem un ideal de frumuseţe, inspirat, cel mai probabil, de fotografii bine studiate, cu lumina potrivită, unghiul perfect şi zâmbetul cel mai plăcut. În realitate nu toţi arătăm că personajele din fotografii - sau nu tot timpul, cel puţin. Încearcă să priveşti mereu dincolo de aparenţe. Parcă vroiai ceva profund, nu?

5. Dacă ai trecut pe lista"curios", pune întrebări.

 

Ţi s-a întâmplat să ieşi cu cineva care a monopolizat discuţia întreagă seara vorbind despre propria persoană? Nu fii una dintre aceste persoane. Pune întrebări şi manifestă-ţi curiozitatea. Da, ne place să vorbim despre noi înşine, dar trebuie să existe un dialog. Altfel, unul dintre cei doi se va simţi neglijat.

S-ar putea să-ți placă și:


6. Dacă ai scris "cinstit", spune adevărul.

La prima întâlnire poţi spune orice doreşti. Poţi minţi cu privire la vârsta, la ocupaţie, sau poţi exagera anumite experienţe trecute. Ei bine, nimeni nu-şi doreşte o relaţie bazată pe minciuni. Spune adevărul şi totul va fi bine.

 

7. Dacă ai scris "integru", nu-ţi lăsa partenerul cu ochii în soare.

Vă întâlniţi, nu apare scânteia, o simţiţi amândoi. Cu toate acestea, unul dintre voi, sau amândoi, spuneţi că vă veţi mai vedea sau veţi ţine legătura. Dar nu se mai întâmplă nimic. Nu este un gest frumos şi nici măcar unul necesar. Asumă-ţi răspunderea pentru ceea ce simţi: "Nu cred că ne potrivim, dar sper să-ţi găseşti perechea potrivită." Şi gata.

8. Dacă ai trecut pe lista "sigur pe sine", nu lua personal un refuz.

Dragoste cu sila nu se poate. Uneori atracţia se poate manifesta dintr-o singură direcţie. Şi ce dacă? Nu trebuie să-ţi pierzi încrederea în tine. Oamenii pe care îi cunoşti când încerci să-ţi găseşti jumătatea au propriul lor bagaj emoţional, iar refuzul e posibil să nu aibă legătură cu tine că persoană. Lasă-i să plece şi pregăteşte-te pentru următoarea persoană uimitoare care să te aprecieze la adevărata ta valoare.

9. Dacă ai scris "perseverenţă, " atunci nu renunţa uşor.

Când cauţi persoana potrivită, uneori poate dura destul de mult şi poţi întâlni tot felul de persoane pe parcursul acestui proces. Poate fi obositor la un moment dat şi drumul poate fi presărat de suişuri şi coborâşuri. Dacă eşti hotărât să-ţi găseşti partenerul potrivit, însă, va trebui să rezişti. Nu pierde din vedere ţelul final şi nu-ţi coborî standardele.

10. Dacă ai scris pe lista "generos, " atunci fii una dintre acele persoane care dau şi a doua şansă - inclusiv ţie însăţi.

Când mergi la întâlniri, poţi cunoaşte persoane care să spună sau să facă lucruri care să nu-ţi placă - sau poţi chiar tu să faci acest lucru. Când întâmpini aceste situaţii, fii generos şi iartă imperfecţiunile - atât altora cât şi ţie însăţi. Păstrează-ţi inimă deschisă. Fii bună, fii politicoasă şi încearcă să înveţi din greşeli. Încearcă să fii exact aşa cum îţi doreşti să fii, pentru a atrage persoana potrivită pentru tine.

Sursa: mindbodygreen.com

 

Articole asemănătoare