Ideea de cuplu "fericit până la adânci bătrâneţi" nu are o reţetă magică şi nici nu este o chestiune de noroc. O relaţie durabilă este una în care doi oameni sunt dispuşi să investească timp şi efort şi nu se construieşte într-o zi. Începe cu o puternică fundaţie individuală, pe care cei doi ridică împreună pereţii unei relaţii. Iată 14 obiceiuri pe care le au cuplurile cu adevărat fericite:

rel durata.jpg

 

1. Independenţa

Este foarte important pentru un cuplu să petreacă mult timp împreună, dar e bine să înţeleagă că nu pot petrece tot timpul împreună. Fiecare membru al cuplului are pasiuni şi dorinţe pe care vrea să le exploreze individual.

2. Comunicarea

 

Bărbaţii şi femeile comunică diferit - creierele lor procesează diferit gândurile şi au capacităţi diferite de a reţine anumite informaţii. Cel mai vital obicei pe care un cuplu sănătos şi-l poate forma este abilitatea de a comunica într-un mod în care cealaltă persoană să înţeleagă şi să răspundă pozitiv.

3. Sprijinul reciproc

Cuplurile care au acest obicei cred unul în altul. Cuplurile sănătoase înţeleg că pentru a primi sprijin, trebuie să-l şi acorde. Apreciază alegerea de a fi în relaţia respectivă şi scopul lor este de a se ajuta reciproc zi de zi.

 

4. Respectul

Un cuplu sănătos înţelege că nu vor cădea întotdeauna de acord, dar şi că acest lucru este perfect normal. Aceste cupluri se motivează, se inspiră şi se respectă reciproc.

5. Consideraţia

 

Fiecare om are sentimentele lui şi chiar dacă partenerii unui cuplu nu nutresc întotdeauna aceleaşi sentimente, au dreptul să fie ascultaţi. Cuplurile echilibrate încearcă să se înţeleagă unul pe altul şi să se cunoască mai bine, Chiar dacă nu au aceleaşi pasiuni sau nevoi, recunosc şi apreciază ceea ce-i face să fie diferiţi unul de altul.

6. Optimismul

Cuplurile optimiste văd întotdeauna partea plină a paharului. Cred într-un viitor mai bun şi fac eforturi constante de a-şi găsi şi ei un loc în el. Cuplurile sănătoase ştiu că deţin puterea a de a controla situaţiile şi nu devin victimele împrejurărilor.

 

7. Pasiunea

Cuplurile sănătoase radiază pasiune. Iubesc viaţa cu pasiune, iubesc să iubească şi sunt fericiţi. Aceste cupluri apreciază valoarea fiecărui moment al vieţii şi au învăţat arta de a fi prezenţi.

S-ar putea să-ți placă și:


8. Prietenia

Persoanele aflate în relaţii fericite se bucura de compania celuilalt indiferent de situaţie. Îşi pot petrece seara acasă sau pot ieşi la un film, pot merge la club sau pot privi cu prietenii un meci de fotbal, sau pot dansa toată noaptea la o serată elegantă.

9. Încrederea

Încrederea este o calitate care se dobândeşte, nu vine de la sine, iar cuplurile sănătoase înţeleg că pentru o fundaţie solidă au nevoie de încredere. Ei cred că alegerea de a fi în relaţia respectivă implica şi alegerea de a avea încredere în partener iar până când nu se dovedeşte că partenerul nu e demn de încredere, nu există niciun motiv pentru a pierde timpul cu suspiciuni.

10. Parteneriatul

O relaţie înseamnă doi oameni care formează o echipă pentru a mări valoarea vieţii pentru fiecare dintre ei. Cuplurile sănătoase cred în punctele ţări ale celuilalt şi se completează reciproc.

 11. Loialitatea

Cuplurile care şi-au dezvoltat acest obicei înţeleg importanţa unei relaţii sănătoase cu alţi oameni din viaţa lor: familia, prietenii, colaboratorii, etc. Dar chiar şi aşa, la sfârşitul zilei, tot ei doi rămân pe primul loc. Nu există nicio îndoială cu privire la devoţiunea lor, iar cei din jur îi respecta pentru acest lucru.

12. Compromisul

Persoanele din cuplurile fericite învaţa să găsească o cale de mijloc, chiar şi atunci când nu vor să facă un lucru, doar pentru a-l face fericit pe partener.

13. Recunoştinţă

Cuplurile sănătoase se apreciază sincer. Nu numai pentru calitatea de partener, ci pentru tot ce reprezintă ei că indivizi. Îşi fac timp să spună "mulţumesc" şi să-şi amintească cât de recunoscători se simt pentru că cealaltă persoană există în viaţa lor.

14. Fericirea

Partenerii unui cuplu sănătos se trezesc dimineaţa hotărâţi să fie fericiţi. Fiecare dintre ei caută aprecierea, respectul şi siguranţă în ei înşişi. Văd în partener o contribuţie enormă la propria lor fericire, dar nu văd în ei singura sursă a acesteia.

Sursa: mindbodygreen.com

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare