Un studiu publicat în Journal of Neuroscience a scos la iveală efectele hormonului numit oxitocină asupra bărbaţilor care sunt abordaţi de o femeie atrăgătoare. Oxitocina este cunoscut drept hormonul responsabil cu apropierea dintre indivizi. La naştere, acest hormon este secretat de organismul mamei şi dă naştere acelei legături puternice dintre părinte şi copil.Nivelul de oxitocină din organism sporeşte în momentul în care eşti apreciat, în cazul în care faci un act de caritate, în momentul în care eşti atins sau îmbrăţişat, ba chiar şi atunci când primeşti un masaj. Practic, este hormonul care stă la baza recunoştinţei şi legăturii emoţionale cu cei din jur.

 femei frum barb.jpg

 

Oxitocina este cunoscută şi drept "hormonul îmbrăţişării" sau "hormonul încrederii", fiindcă este secretată în timpul atingerii fizice dintre oameni.

În cadrul studiului condus de Dr. Rene Hurlemann de la University of Bonn, subiecţii de sex masculin au fost rugaţi să inhaleze un spray cu oxitocină. Unii dintre subiecţi erau singuri, în timp ce alţii se aflau într-o relaţie serioasă. La 45 de minute de la inhalarea substanţei, bărbaţii au fost abordaţi de o femeie frumoasă, atrăgătoare.

 Pe măsură ce femeia se apropia mai mult, bărbaţii au fost întrebaţi în ce punct au considerat că apropierea a fost "ideală", dar şi momentul în care au început să resimtă un oarecare disconfort cu privire la apropiere.

 

 Interesant este că bărbaţii singuri cărora le-a fost administrată oxitocină au permis femeilor să se apropie, ba chiar au făcut ei înşişi paşi către ele. În schimb, bărbaţii aflaţi în relaţii serioase au păstrat distanţa şi nu s-au simţit confortabil când femeile au depăşit un anumit prag de apropiere.

 Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că în momentul în care într-o relaţie s-a creat o legătură de încredere, oxitocina întăreşte acea legătură, împiedicându-i pe bărbaţi să se apropie de o altă femeie. Practic, specialiştii consideră că oxitocina are un impact major asupra fidelităţii, funcţionând ca o poţiune a iubirii.

 Practic, cu cât ai mai multă încredere în partener, cu cât îl îmbrăţişezi mai des şi îl apreciezi mai mult, cu atât mai multă oxitocină este eliberată în organism, întărind legătura de cuplu.

 

citeste mai multe pe feminis.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare