De unde diferențele de comunicare în cuplu? Ce generează diferențele în materie de comunicare dintre bărbați și femei, la modul general? În primul rând cele două sexe au creierul construit diferit! Iată cât de mult. Este deja ceva știut și acceptat că femeile sunt mai talentate la tot ce ține de social și verbal, în timp ce bărbații la orientare în spațiu și îndemânare – aici intrând reparatul a tot ce e prin casă și împrejurimi. Ei bine, și aceste diferențe sunt date, de fapt, de modul complet diferit în care sunt construite creierul femeii și creierul bărbatului.

 creier barbat femeie.jpg

 

Un studiu realizat pe aproape 1.000 de persoane de către Universitatea Pennsylvania și publicat luna aceasta a descoperit diferențele arhitecturale dintre cele două tipuri de creiere.

Astfel, s-a constatat cum creierul femeilor este mai bine conectat între cele două emisfere, în timp ce al bărbaților în cadrul aceleiași emisfere – în sensul că e mai bine conectată partea din față cu cea din spate.

În principiu, partea din spate a unei emisfere este implicată în văz, iar partea din față, în mare parte, în mișcare.

 

Însă, când vine vorba de „creierul mic“, adică cerebelul, lucrurile stau exact pe dos, bărbații având mai bine conectate decât femeile zonele cerebelare din emisfera stângă cu cele din emisfera dreaptă.

De asemenea, femeile, s-a descoperit, au în creier mai multă substanță cenușie, în timp ce bărbații au mai multă substanță albă.

S-ar putea să-ți placă și:


Aceste diferențe de construcție a creierului stau la baza diferențelor de abilități dintre femei și bărbați – primele fiind favorizate la a comuta mai ușor dinspre gândirea analitică spre cea intuitivă, în timp ce partenerii lor – la a lega percepția de acțiune și a-și coordona mișcările.

 

Mai interesant este că aceste diferențe structurale sunt mai evidente în adolescență, dar, cu timpul, pe măsură ce îmbătrânesc, creierul femeilor începe să devină tot mai asemănător cu al bărbaților.

Deci, putem concluziona că, inițial, bărbații sunt de pe Marte și femeile de pe Venus, dar, odată cu vârsta, ajung toți pământeni.

Citește mai multe pe psychologies.ro

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare