Daca este bine ca o fetita sa isi dezvaluie sentimentele, pentru ca este o „sensibilitate“ fireasca in cazul fetelor, prea des auzim ca „baietii nu plang“. Oare, in timp ce cultivam sensibilitatea fetelor, pe baieti incercam sa ii desensibilizam? Psihoterapeutul Alex Caciuloiu spune ca „barbatii, cultural, au fost incurajati sa nu isi exprime direct sentimentele (asa cum o fac femeile) – deci, in situatiile in care femeile le cer acest lucru, ei sunt pe teren necunoscut… Trecand insa peste stereotipuri si stilurile de comunicare dobandite prin invatare, cercetarile au aratat ca, in ciuda faptului ca femeile si barbatii verbalizeaza la fel de mult, exista diferente in felul in care cuvintele sunt folosite.

comunicare barbat.jpg

 

In timp ce femeile folosesc mai degraba cuvintele in scopul de a se conecta cu alte persoane si de a dezvolta relatii, barbatii folosesc cuvintele cu intentia de a planifica, de a-si atinge scopurile si de a-si exprima dominanta;ei se implica, emotional, mai putin in conversatie.

Momentele in care barbatii isi comunica sentimentele sunt mai rare, dar emotia apare cand scopul (asa cum vede el) o cere“. 

S-ar putea să-ți placă și:


Citește mai multe pe psychologies.ro

 

 

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare