Esti pasionat de gradinarit si faci tot ce-ti sta in putinta ca plantele tale sa cresca furmos si armonios, dar cu toate acestea lucrurile nu ies cum te-ai asteptat? Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac toti gradinarii!

652x450_171242-gradinarit.jpg

 

1. Plantarea la intamplare

Plantarea este unul dintre cele mai importante procese de gradinarit. Inainte de a cultiva plantele, trebuie sa tii cont de caracteristicile fiecareia, deoarece unele au nevoie de mai mult umiditate, altele de mai mult soare sau umbra ori de un anumit tip de sol. Ba chiar si spatiul dintre plante este este extrem de important pentru dezvoltarea acestora. Asadar, nu planta niciodata la voia intamplarii, ci in functie de necesitatile fiecarei plante.

2. Udarea in exces

 

O alta greseala pe care o fac gradinarii, chiar si cei experimentati, este udarea in exces a plantelor. Pentru a evita putrezirea plantelor, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un sistem de irigare, care detecteaza atunci cand pamantul are nevoie de o umiditate mai mare.

S-ar putea să-ți placă și:


3. Nu elimini plantele invazive

Plantele invazive se raspandesc rapid si pot fi extrem de daunatoare pentru florile sau legumele tale. De aceea este foarte important sa elimini periodic plantele invazive, de invata ce observi ca isi fac aparitia in gradina.

 

4. Plantarea in zonele neprotejate

Daca locuiesti intr-o zona departe de oras, in care animalele se pot plimba in voie, atunci ia in considerare si acest aspect. Nu uita sa iti protejezi plantele si culturile de animalele salbatice sau chiar de cele domestice care au acces la plantele din gradina ta. O solutie la indemana ar fi imprejmuirea recoltei tale cu gard.

citeste mai multe pe gradina.acasa.ro

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare