Intr-o lume a transparentei care se reflecta tot mai mult si in arhitectura caselor moderne, deschise catre exteriorul la care nutreste toata lumea, obloanele din lemn par sa vina dintr-un alt scenariu. Dar, pe de alta parte, pe masura ce clasicul si rusticul revin in atentia celor satui de muchiile contemporane ascutite, obloanele din lemn raman, totusi, o optiune sanatoasa pentru cei care vor sa isi personalizeze locuintele. Iata cateva modele de obloane din lemn pentru ferestre, cu cateva indrumari pentru a le putea construi voi insiva.

 obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-11.jpg

 

Se pare ca, pana la urma, clasicul si modernul isi pot da mana pentru elemente de decor cu gust. Obloanele din lemn si zidul din caramida descriu un colt cu aer rustic, in timp ce fereastra aduce o nota de contemporan.

Dati putina prospetime fatadei adaugand culoare scandurilor spre a le integra in mediul natural catre care se deschid interioarele. Accesoriile din fier imprima putina rigoare imaginii, dar desavarsesc imaginea clasica a unui oblon bine lucrat.

Obloane din lemn pentru ferestre – fierul contureaza o imagine vintage

 

In general, principala si cea mai la indemana optiune este lemnul recuperat dintr-un vechi palet de lemn. Modelele de urmat sunt multiple si reproducem aici doar cateva pentru a va inspira.

Obloane din lemn pentru ferestre – scandurile unui vechi palet sunt mereu de ajutor

Daca aveti un bovindou, dati-i un pic de caracter, mai mult decat reflecta deja, acoperindu-l cu obloane din lemn multifunctionale, care includ si jaluzele. Partea inferioara ramane fixa, pentru un plus de intimitate, in timp ce jumatatea superioara invita lumina naturala inauntru.

 

Obloane din lemn pentru ferestre – un decor perfect

Acelasi bovindou, acoperit de obloane vospite in albastru, pentru un plus de culoare si dinamism. Sunt obloane care desavarsesc finisajele unei incaperi, ideale de amplasat in camere cu orientare spre sud pentru ca pot usor controla accesul luminii peste zi.

Obloane din lemn pentru ferestre – contraste fine

 

In imaginile de mai jos, identificam pasii pentru constructia unor obloane din lemn, adaugate unei case vechi, renovate intre timp. 

;

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-1.jpg

 

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-2.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-3.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-4.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-5.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-6.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-7.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-8.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-10.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-9.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-12.jpg

obloane-din-lemn-pentru-ferestre-wood-shutters-12 (1).jpg

citeste mai multe pe casepractice.ro

 

Articole asemănătoare