Culori vii, în detrimentul texturii wenge, atat de folosita in anii trecuti

X-BUCATARIE4.jpg

 

In trecut, pana si parintii nostri preferau sa aleaga pentru casa textura wenge – acea culoare si acel model prestabilit care, luate impreuna, reuseau sa ascunda orice defect care ar fi putut sa apara de-a lungul perioadei de existenta in casa ta. Culorile inchise erau perfecte, tocmai pentru ca reuseau sa prelungeasca durata de utilizare a mobilierului romanilor.

mobila-dormitor.jpg

Tendinta actuala este una diferita – astazi, locuitorii Romaniei au inclinatia de a alege mobila in culori calde spre vii. Cele mai populare sunt: rosu, verde, portocaliu, alb sau crem.

 

 X-BUCATARIE3.jpg

Orientare spre preturi piperate

Oricat de mult ar dori sa economiseasca, romanii vor sa traiasca opulent. Astfel, indiferent de suma, atunci cand vine vorba de articole de mobilier, locuitorii tarii noastre prefera sa mearga pe calitate, la preturi direct proportionale. Cu toate acestea, setarea bugetului se limiteaza la un singur aspect, respectiv planificarea – daca perioada de locuire intr-un imobil depaseste 4 ani, romanii vor prefera sa investeasca masiv in articole de mobilier, pe cand, daca durata se situeaza sub 4 ani, trendul este de scadere a marimii investitiei. Studiile recente releva faptul ca si acum, romanii prefera sa investeasca peste 9.000 euro pe articole de mobilier, in cazul in care acest lucru le aduce fericire si liniste.

 

 mobila-de-calitate.jpg

Modele de mobila contemporana

Cresterea varietatii articolelor de mobilier a condus rapid la dificultati in alegerile romanilor. Astazi, modele contemporane sunt clasificate in functie de mai multe categorii, insa preferintele vizeaza:

 

mobila-bej-wenghe.jpg

Mobilierul vertical, deoarece da impresia atat a unui spatiu mai mare, cat si a unei lejeritati crescute in trecerea dintr-o camera in alta;

Mobilier pliabil/extensibil, datorita faptului ca reduce din spatiul ocupat si poate fi utilizat doar cand este necesar;

 

Mobila incastrata in perete, fiind totodata o metoda extrem de estetica si de ajutor in castigarea de spatiu, indiferent cat de mic este apartamentul in raport cu cerintele tale. 

citeste mai multe pe ideiamenajari.ro

 

 

Articole asemănătoare