Când anumite fructe scumpe, cum ar fi coacăzele, încep să îţi decimeze constant bugetul de cheltuieli nu ar strica să te gândeşti să începi cultivarea lor în casă, în loc să le tot cumperi din piaţă sau hypermarket. Să îţi culegi coacăzele direct din arbustul crescut în casă nu este un vis imposibil, aşa cum ai fi tentat să crezi, ba poate fi chiar o sarcină relativ uşoară dacă urmezi întocmai paşii de mai jos.

 652x450_179211-coacaze.jpg

 

Alege ghiveciul potrivit

De la început ar trebui să ştii că un arbust de coacăz are nevoie de spaţiu în care să îşi dezvolte rădăcinile, precum şi de un sol cu aciditate crescută.

Aşa că, primul drum îl vei face direct la un magazin de casă şi grădina pentru a alege un ghiveci de cel puţin 40 cm înălţime, cu diametru larg şi un sac cu pământ de flori potrivit pentru acest tip de arbust.

 

Alege puietul

Apoi va trebui să selectezi puietul de coacăz pe care să îl plantezi în casa ta. Nu are sens să încerci tot felul de experimente pretenţioase, câtă vreme puieţii de coacăz se găsesc deja în magazine.

Cumpără doi, sădeşte-i în ghiveci şi poziţionează puieţii în plină bătaie a soarelui. Recolta va fi mult mai bogată, procesul de polenizare fiind amplificat.

 

Udă-l constant

Pentru a te alimenta din plin cu delicioasele fructe va trebui să ai grijă să uzi constant plantă din ghiveci. Verfica la câteva zile dacă solul de deasupra este umed sau nu şi stropeşte-l în cazul în care constaţi că s-a uscat.

Păzeşte-ţi recolta

 

În cazul în care ai poziţionat ghiveciul pe o terasă exterioară sau chiar în curtea casei, aşteaptă-te ca preţioasa recoltă de fructe să trezească interesul unor hoţi surprinzători.

Păsările adoră, de semenea, coacăzele, aşa ca fructele pe care le cultivi vor trebui protejate de atacul hoţilor înaripaţi. Foloseşte în acest sens o plasă de protecţie.

citeste mai multe pe acasa.ro

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare