Gardul este esential pentru o casa iar alegerea gardului si a portii, trebuie sa tina cont de arhitectura casei, pentru a avea o armonie deplina. A lua in calcul, in aceste conditii, garduri ieftine si bune este un demers unde ne bagam si noi nasul si aducem cateva idei.

 wood-482288_1280-740x357.jpg

 

Una dintre cele mai bune solutii pentru garduri ieftine si bune este varianta din PVC. Gardul din PVC este o alternativa superioara in ceea ce priveste rezistenta si usurinta in intretinere pentru gardurile traditionale din lemn.

pansy-1665455_1280-1024x700.jpg

Gardurile din PVC sunt fabricate in diferite forme si culori, pot imita bine lemnul si asigura toate protectia si intimitatea de care are nevoie curtea casei. Acestea sint exceptional de rezistente in imp in ceea ce priveste forma si culoarea.

 

O alta solutie este si posibilitatea realizarii unor combinatii intre panourile sau sipcile din PVC de gard, cu stalpi si soclu din beton, armonizat cu finisajele exterioare si culoarea casei. Practic orice idee poate sa fie pusa in practica, pentru ca exista sistemele de sipci si panouri din PVC care se preteaza la orice fel de realizari.

red-roses-1837247_1280-1024x682.jpg

O alta solutie pentru garduri ieftine si bune este cea a gardurilor metalice realizate din profile metalice galvanizate si plastifiate, care au o buna rezistenta la coroziune. Din aceasta categorie se pot gasi solutii foarte diversificate fie simple, doar din metal, fie combinate cu baza de beton.

 

O alta combinatie estea aceea a unor sisteme de imprejmuire de tip decorativ, in diverse culori, cu o estetica superioara pentru a innobila si casa, si gradina. Pentru diverse aplicatii in agricultura sau simplu pentru gradina casei, cele mai recomandate sunt gardurile din plasa si sarma innodata, impletita sau electrosudata. Aceasta reprezinta baza ideala pentru plante cataratoare,care pot asigura repede, in circa un an, obturarea completa a gardului ceea ce ofera intimitate in curte.

Nu trebuie omis gardul din lemn. Este durabil, mai ales daca lemnul a fostr tratat corect. Montarea si realizarea lui nu este foarte usoara, dar nici nu este o filozofie. Practic oricine poate realiza un gard de lemn, cu o minima documentare inainte si cateva scule bune.

Gardul din lemn are personalitate, este integrat perfect in decor, este adaptabil, fiind usor de combinat cu orice alte elemente de decor si este placut ca aspect.

 

citeste mai multe pe casa-gradina.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare