Desi aspetul unei gradini rustice pare adesea abundent si oarecum scapat de sub control, el se inscrie in tiparele naturale ale decorului. Iata cele mai potrivite idei de amenajare a unei gradini cu aspect rustic chiar langa casa ta.

1. Traseaza aleile curbate

 

Linile curbe ale aleilor dintr-o gradina rustica iti asigura o abundenta florala deosebita in alveolele create de serpuirea cailor de acces, formand bogate borduri florale. De altfel, gradinile rustice sunt caracterizate de lipsa unor modele geometrice riguroase, preferand naturaletea formelor in locul unei geometrii rigide.

 139908-gradina-rustica-1.jpg

2. Gradina bogata

 

O alta caracteristica a gradinilor rustice este folsirea la maxim a terenului disponibil. Astfel, este recomandat sa asezi cat mai aproape plantele tale, avand totusi grija sa nu le sufoci. O astfel de asezare descurajeaza dezvoltarea plantelor invazive si iti ofera imaginea unei gradini bogate.

3. Alcatuieste un model

La origini, gradinile rustice erau un ansamblu de flori si legume viu colorate care formau o tesatura de nuante extrem de atractiva in orice gradina. Pastreaza in randul plantelor tale flori native din zona pentru a pastra modelul coloristic al unei gradini de tara. Trandafirii si bujorii sunt plante bogate intalnite in orice gradina rustica, dar la fel de bine te poti gandi sa mentii in colturile acesteia si exemplare de degetar rosu sau nemtisor, flori care asigura un contrast coloristic puternic.

 

S-ar putea să-ți placă și:


4. Imbogateste rondurile

Plantele perene vor mentine in forma perfecta rondurile de flori din gradina ta rustica. Pe langa acestea, mici arbusti si tufe de plante sau conifere de mici dimensiuni vor da o imagine de gradina bogata si in timpul sezonului rece. Evita plantele cu aspect exotic, nu fac casa buna cu modelul unei gradini traditionale.

5. Umple gradina de romatism

 

Da o nota romantica gradinii tale folosind plantele cataratoare si elementele verticale: fie ele porti la intrarea in gradina, garduri sau chiar pergole construite de-a lungul aleilor de acces. Aseaza plante cataratoare in aceste zone si apoi coordoneaza-le noile ramuri astfel incat sa se transforme in bolte naturale de verdeata.

139909-gradina-rustica-2.jpg

citeste mai multe pe acasa.ro

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare