Se pare ca nu exista o frecventa optima pentru refacerea zugravelii de interior, decizia tinand mai curand de dorinta de a schimba aspectul casei sau al unei camere. Iar o zugraveala este probabil cea mai ieftina modalitate de a schimba aspectul unei camere. Sunt totusi si ratiuni practice pentru care unele incaperi ar trebui zugravite mai des. Iata cat de des ar trebui zugravit interiorul casei pentru a fi in pas cu moda si a pastra un aspect proaspat al incaperilor, de care sa fiti multumit.

 cat-de-des-ar-trebui-zugravit-interiorul-casei.jpg

 

Bucataria, baia si spalatoria

Acestea sunt incaperi foarte solicitate, asa ca din start trebuie sa folositi aici vopseluri durabile, de calitate si care permit spalarea frecventa a peretilor fara ca acestia sa capete un aspect tern, neplacut. Este bine ca vopseaua aplicata in bucatarie sa aiba un luciu. De asemenea zugraveala de aici trebuie sa fie precedata de operatiuni pregatitoare temeinic realizate. In baie si spalatorie, unde umezeala este cel mai mare dusman al peretilor, se recomanda folosirea vopselelor pe baza de apa.

In aceste camere, zugraveala ar trebui refacuta la 3 – 5 ani. Puteti micsora intr-o oarecare masura frecventa, daca asigurati o buna ventilare.

 

Holurile

Peretii holurilor sunt foarte expusi la murdarie si zgarieturi si multa lume ii zugraveste mai des decat pe alte spatii din camera. Unii chiar la 2 – 3 ani.

Sufrageria

 

Chiar daca este o camera cu multa activitate, aici vopseaua se mentine in stare buna mai mult timp, pentru ca activitatile sunt mai mult formale. Se foloseste vopsea de calitate si se urmeaza cu atentie toti pasii pregatitori la zugraveala, pentru ca aceasta camera este ca o carte de vizita pentru casa. Din aceste motive, nu este nevoie de refacerea zugravelii mai des de 5 ani si de multe ori proprietarii intreprind aceasta lucrare la 5 – 7 ani mai mult pentru a schimba designul principalei camere a casei.

Dormitoarele

In mod normal, in dormitoare, vopseaua se mentine bine si mai mult timp, pentru ca aici au loc foarte putine activitati. Exceptie fac insa dormitoarele copiilor, unde acestia se joaca si isi exprima adesea creativitatea pe pereti. O solutia ar fi sa vopsiti un perete cu o vopsea speciala cu efect de tabla de scris, pentru ca ei sa aiba un spatiu pe care sa se desfasoare in voie si, in cel mai bun caz, sa ignore restul suprafetelor. Oricum, trebuie sa aveti si in restul camerei vopsea ce poate fi frecvent spalata. Dormitoarele copiilor sunt de obicei zugravite la 2- 3 ani.

 

citeste mai multe pe casepractice.ro

 

 
Articole asemănătoare