Plasele care te feresc de tantari si alte insecte in timpul verii, se murdaresc rapid de praf, polen si alte impuritati. Din acest motiv, plasele trebuiesc curatate frecvent. In caz contrat aerul va patrunde mai greu in casa si va aduce mai multe impuritati. In plus, ferestrele se vor murdari mai rapid, mai ales in urma ploilor.

652x450_177453-curatare-plase-insecte.jpg

 

Este indicat sa speli plasele cel putin o data la doua luni, in special in sezonul cald.

Indeparteaza plasele!
Pentru a curata plasele, mai intai trebuie sa le dai jos. Toate plasele au un sistem de montare si demontare, ce iti permite sa le dai jos pentru a le curata, urmand ca apoi sa le asezi la loc.

Spalarea plaselor
Pune plasele in cada si clateste-le bine cu apa, pentru a indeparta cea mai mare parte a mizeriei. Foloseste apa calduta si nu rece sau fierbinte, pentru a preveni deteriorarea acestora. Daca ai avantajul de a sta la curte, poti face aceasta operatiune in gradina.

 

Prepara o solutie dintr-o lingura de sapun lichid pentru vase, sucul de la jumatate de lamaie si doua cani de apa. Amesteca bine si cu ajutorul unei perii inmuiata in aceasta solutie curata plasele pe ambele parti.

Clateste-le apoi cu apa din abundenta si lasa-le sa se scurga foarte bine. Scoate-le din cada si pune-le intr-o incapere aerisita pentru a se usca. Cand sunt complet uscate le poti aseza la loc.

Nu aseza plasele umede la ferestre deoarece se vor murdari rapid.

 

Sursa: casa.acasa.ro