Comprimatele de Aspirină pot fi utilizate pentru cultivarea plantelor sănătoase și productive, si chiar FUNCȚIONEAZĂ. 

1. Imbunătățește creșterea și productivitatea plantelor

 

La Universitatea din Rhode Island, grădinarii a făcut o soluție care conține 4 comprimate de aspirină zdrobite și 4 litri de apă. Apoi au pulverizat soluția pe culturile de zarzavaturi, la fiecare trei săptămâni de-a lungul perioadei de vegetație. La sfârșitul sezonului, au descoperit că plantele tratate au crescut mai repede si au fost mai fructuoase decât grupul care a fost lăsat netratat.

 Au concluzionat că aspirina provoacă creșterea conținutului de vitamina C și o mai mare creștere a plantelor.

1631120_orig.jpg

 

Știința din spatele acestei afirmații

Aspirina conține un ingredient activ cunoscut sub numele de acid salicilic. Acesta este derivat din scoarța de salcie. Acest acid îmbunătățește sistemul imunitar al plantelor (plantele le prepară in mod natural, dar în cantități mai mici), în special cele din familia Solanaceae. Plantele tratate primesc un plus de puterea și imunitate, ceea ce le ajută în combaterea dăunătorilor, a atacului microbian și previne formarea de ciupercă. Vizitați New Scientist pentru a afla mai multe detalii.

 2. Ajută plantele în combaterea bolilor fungice

 

Verticillium și Fusarium sunt boli fungice comune, larg răspândite în sol și pot radia o întreagă cultură într-o chestiune de zile. Din fericire, potrivit unui studiu recent efectuat de Departamentul Agriculturii din SUA, utilizarea aspirinei poate reduce semnificativ răspândirea ciupercii pe plantă. De asemenea, este utilă în mană.

aspirin-uses-in-garden-2.jpeg

 Știința din spatele acestei afirmații

 

Aparent, plantele produc mici cantități de acid salicilic natural, mai ales atunci când sunt stresate. Acidul salicilic creează o rezistență dobândită în mod sistematic protejând plantele împotriva atacului microbian, secetă, și chiar atacul insectelor. Deoarece acidul salicilic este ingredientul activ din aspirină, când o soluție de aspirină este pulverizată pe plante, cantitatea de acid salicilic din plante este crescută care, la rândul său, stimulează sistemul imunitar protejând răsadurile și plantele din bolile cu transmitere de sol, bacterii și fungi.

 Gradinarii pot pulveriza plantele cu o soluție de aspirină amestecată în apă distilată. Medicamentul este deosebit de eficient în apărarea organismului împotriva bolilor din familia Solanaceae, care includ roșiile sau cartofi. Puteți , de asemenea, să înmuiați semințele în soluția de aspirină chiar înainte de însămânțare pentru a îmbunătăți germinarea.

S-ar putea să-ți placă și:


 3. Ajută plantele tăiate și florile să dureze mai mult

 

Vă întrebțai cum puteți pastra florile tăiate proaspete pentru o lungă perioadă de timp? Este posibil! Striviți o tabletă de aspirină, dizolvați-o în apă și adaugați soluția în vază.

cut-flowers-in-vase.jpg

 Știința din spatele acestei afirmații

Potrivit lui Judy Jernstedt, profesor în instalație și departamentul de sol de la Universitatea din California, Davis, acidul salicilic reduce producția de etilenă. Astfel ofilirea florală este întârziată, iar plantele tăiate pot dura mai mult.

 De asemenea, proprietățile anti-fungice ale acidului salicilic care se dizolva in apa incetineste dezvoltarea mucegaiului care, dacă intră în tulpina florii poate bloca țesutul vascular fapt care duce la moartea plantei. Pentru flori proaspete de durată mai lungă, asigurați-vă că schimbați apa in mod regulat.

 Cum să folosiți aspirina în grădină

Ar trebui să fiți atenți atunci când se utilizați aspirina în grădină. Prea mult poate arde sau deteriora plantele. Utilizarea incorectă poate duce la dezvoltarea unor pete maro care face plantele să pară că au frunzele arse. Acest ghid cu privire la modul de utilizare în mod corespunzător a aspirinei în grădină poate ajuta la prevenirea oricărei deteriorări a plantelor.

Dozajul corect de aspirina nu ar trebui să fie mai mult decât o tabletă pentru fiecare litru de apă. Începe prin sfărâmarea comprimatului și asigurți-vă că este bine dizolvat înainte de pulverizare.  *S-a observat de horticultori ca aspirina se dizolvă bine în apă distilată!

Pulverizați dimineața deoarece plantele tind să absoarbă cel mai bine în acest moment. De asemenea, pulverizarea dimineața ajută la evitarea afectării insectelelor benefice, cum ar fi albine și alți polenizatori, care sunt activi mai târziu și oferă plantelor o șansă să se usuce.

 Nu toate plantele sunt potrivite pentru tratamentul cu aspirină. Plantele din familia Solanaceae, desigur, cum ar fi tomate, ardei, cartofi și vinete beneficiază foarte mult de la regimul cu aspirina.

citeste mai multe pe magazinuldecase.ro

 

Articole asemănătoare