Dulapioarele ocupa de obicei cea mai mare suprafata din bucatarie, astfel ca, daca doriti sa faceti o schimbare de efect, va puteti concentra asupra lor. Vopsitul le va da lor si intregii camere o noua infatisare si este mult mai ieftin decat sa le inlocuiti. Dar pentru a obtine efectul scontat, trebuie sa va alocati suficient timp si sa aveti rabdare sa urmati fiecare etapa. Iata cum vopsesti dulapioarele din bucatarie in mod profesionist.

0137670_616x462.jpg

 

 Alocati-va timp suficient

Vopsitul dulapioarelor nu este o treaba de facut intr-un weekend, ci una pentru care trebuie sa va eliberati o saptamana intreaga sau chiar doua. Daca nu puteti face acest lucru, rezervati-va vreo trei weekenduri. Este un proiect ce nu poate fi facut in graba si care presupune ca veti avea bucataria blocata pana il finalizati, deci aveti in vedere si comenzile dese de mancare pe care le veti avea de facut in perioada respectiva.

 Dezmembreaza si pune etichete

 

Oricat de mult v-ar tenta sa vopsiti dulapurile acolo unde sunt, cu tot cu manere pe ele, nu faceti asta, pentru ca vopseaua va crapa chiar din prima luna. Dati jos usile si scoateti sertarele, punand pe fiecare cate o eticheta ca sa stiti unde sa le puneti inapoi. Scoateti si manerele si balamalele.

Daca le inlocuiti pe acestea din urma, acum este momentul sa dati gaurile pentru ele si sa le acoperiti pe cele vechi.

 Curatati-le

 

Oricat de curata pastrati bucataria, inainte sa vopsiti dulapurile trebuie sa le curatati. Orice urma de murdarie sau grasime va impiedica vopseaua sa prinda.

Un bun degresant este un amestec de fosfat trisodic cu patru parti apa. Folosind manusi de cauciuc, frecati toate suprafetele cu aceasta solutie si asteptati sa se usuce complet inainte sa treceti la pasul urmator.

 Dati cu smirghel

 

In continuare, suprafetele pe care le veti vopsi trebuie date cu smirghel pentru a deveni mate. Daca raman lucioase, vospeaua se va lua, asa cum se iau petele de pe ele. Trebuie sa munciti ceva mai mult daca dulapioarele au mai fost vopsite si au inceput sa se cojeasca.

Dupa ce dati smirghel, aspirati si stergeti cu o carpa sa nu ramana urme de praf.

 Aplicati amorsa

 

Alegeti o amorsa de calitate, potrivita pentru materialul pe care o aplicati (lemn, metal, lamninat). Daca suprafata pe care o vopsiti este inchisa la culoare sau patata, colorati amorsa in nuanta vopselei ca sa puteti avea la final culoarea dorita.

Pe suprafetele plane, puteti aplica amorsa cu un mic trafalet, ca sa economisiti timp, dar pe cele neregulate va trebui sa folositi o pensula.

 Aplicarea vopselei

S-ar putea să-ți placă și:


Pentru dulapioare este nevoie de o vopsea de mai buna calitate decat pentru pereti, asa ca nu va zgarciti.

O veti aplica la fel ca pe amorsa, cu trafaletul sau pensula sau amandoua.

Aplicati un prim strat subtire de vopsea, avand grija sa nu ramana picaturi, si asteptati sa se usuce. Poate dura chiar cateva zile, in functie de conditiile de mediu din casa.

Cand s-a uscat complet, dati din nou usor cu smirghel, aplicati un nou strat de vopsea si asteptati sa se usuce, poate dura alte cateva zile. Pot fi suficiente doua straturi de vopsea sau poate fi nevoie sa mai aplicati inca doua.

vopsea buca.jpg

8072557_orig.jpg

BEFORE-AFTER-1.png

before-and-after.jpg

Kitchen-before-and-after.jpg

painted-kitchen-cabinets-accessible-beige-bella-tucker.jpg

painted-kitchen-cabinets-before-and-after-ou1e7kftl.jpg

DIY-Paiting-kitchen-cabinets-rustoleum-expresso-kit-before-and-after-2.jpg

great-kitchen-cabinets-before-and-after-painting-within-kitchen-cabinets-before-and-after-decor.jpg

Painted-Kitchen-Cabinets-Before-and-After.jpg

citeste mai multe pe casepractice.ro

 

 

Articole asemănătoare