Perceptia asupra limitatoarelor de viteza stradale este o problema cu care multi rezidenti se confrunta. Cu toate ca pe anumite strazi, foarte multe persoane nu le vad sensul, pentru ca traficul este mai putin intens acolo, aceste limitatoare exista totusi. De multe ori, atunci cand intalnim un astfel de impediment, noi soferii incercam sa il ocolim. Nu de alta, dar eu cel putin m-am gandit de multe ori ca trecerea peste aceste limitatoare poate fi daunatoare pentru masina mea.

limitatoare

 

Nu stiu exact daca asa este, dar eu una incerc pe cat posibil sa le ocolesc, daca drumul imi permite si sunt sigura ca si voi faceti la fel, nu-i asa? Dar oare este bine sa facem asta? Adica, oare ocolirea limitatoarelor de viteza este legala? Sa vedem!

Sincera sa fiu, nu am auzit pe nimeni care sa fi primit o amenda din partea politiei pentru ca a ocolit limitatoarele instalate pe strada. Dar asta nu inseamna ca amenzile nu exista. Asta este motivul pentru care am cercetat mai in amanunt problema si am aflat cate ceva. Sa va spunem si voua!

Conform codului rutier, circulatia pe sensul opus constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a-III-a de sanctiuni. Clasa a treia de sanctiuni inseamna ca soferii pot primi intre 6 si 8 puncte amenda. Exceptie face doar depasirea in mod regulamentar. Asta inseamna ca daca ocolim un limitator de viteza si facand acest lucru intram pe sensul opus, politistii ne pot amenda.

 

In plus, aceste limitatoare sunt montate, de obicei, inainte de trecerile de pietoni, si ocolirea lor poate sa iti atraga noi amenzi. De ce? Pai pentru ca politistii pot considera ocolirea o intoarcere in loc nepermis si acest lucru poate atrage noi sanctiuni. Sau organele legii pot lua in calcul si incalcarea liniei continue, daca pentru a ocoli limitatoarele se trece peste ea. Fiti atenti, caci, asa cum stiti, incalcarea liniei continue se sanctioneaza cu suspendarea carnetului de sofer.

La final, sfatul nostru este sa nu mai ocoliti limitatoarele de viteza. Treceti usor cu masina peste ele si nu va ingrijorati ca va stricati masina. Limitatoarele de viteza, daca sunt trecute usor, nu dauneaza masinii. Si de ce sa riscati o amenda, nu? Pentru ca da, puteti sa dati peste un politist mai neprietenos si acesta va poate amenda, daca doreste, el are legea de partea lui.

Fiti atenti asadar, pentru ca aceste limitatoare va pot produce pagube in buzunar. Daca facem un calcul scurt, o ocolire a limitatoarelor va poate costa pana la 1160 lei, pentru ca cele 8 puncte de amenda inmultite cu 145 lei atat fac!

 

sursa: cars.ro

 

 
Articole asemănătoare