Renault a testat o soluție inedită pentru încărcarea wireless a bateriilor mașinilor electrice în timpul mersului, prin utilizarea unui drum special conceput în acest sens. Constructorii auto încearcă să găsească soluții alternative pentru autonomia relativ redusă a mașinilor electrice și, mai ales, pentru timpul ridicat necesar pentru încărcarea acumulatorilor.

434561l-610x390-b-614b37a1.jpg

 

Una dintre soluții este propusă de producătorul de chipseturi Qualcomm, care a dezvoltat un drum cu o lungime de 100 de metri special concept pentru a permite încărcarea wireless a bateriilor mașinilor electrice.

Tehnologia a fost testata de Renault prin intermediul unui Kangoo ZE în mod wireless, iar cel puțin pentru moment rezultatele sunt departe de a fi impresionante: sistemul a permis o încărcare de până la 20 kW la viteze de până la 100 km/h.

Pista de test de 100 de metri a fost construită în localitatea franceză Versailles din apropierea Parisului. Tehnologia poartă numele oficial Dynamic Wireless Electric Vehicle Charging (DEVC) și a fost dezvoltată în cadrul proiectului Fabric în valoare de 9 milioane de euro finanțat parțial de Uniunea Europeană. Acest proiect își propune să analizeze eficienta tehnologiilor de încărcare wireless a bateriilor mașinilor electrice.

 

citeste mai multe pe automarket.ro

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare