Iată câţiva paşi pe care putem să îi facem pentru a potoli un pic canicula din maşină, înainte să intrăm în ea.

 range-rover-sport-desert-0.jpg

 

Deschideţi geamurile din telecomanda

Acest sfat este unul bun pentru cei ce au această posibilitate. Dacă aveţi în dotările maşinii această caracteristică ea este utilă pe timp de canicula. Folosind telecomanda maşinii, veţi putea deschide geamurile de la distanţă, şi astfel în interior se va crea un mic curent, care va schimba aerul cald.

Şi dacă nu aveţi posibilitatea de a deschide geamurile din telecomanda, puteţi să le deschideţi când vă urcaţi în maşină şi apoi să o lăsaţi aşa un pic.

 

Montaţi folie solară pe geamuri

Asta este, conform specialiştilor, una dintre cele mai bune metode de a scăpa de căldură din maşină. Nu vă grăbiţi însă, să vă montaţi singuri folia solară. Nu, folia aceasta se montează în ateliere specializate de detaling auto.

Rolul foliei este acela de a bloca razele UV şi de a reduce nivelul de căldură din maşină. Sună bine, nu-i aşa? Toţi cei care au deja acest tip de folie susţin că ea este o adevărată minune împotriva căldurii. Şi dacă vă întrebaţi cât de legală este, vă spunem că folia este legală pentru geamurile din spate. Şi aşa e bine, nu? Geamurile cu folie trebuie însă omologate conform Directivei 99/22/CE sau cu Regulamentul 43 CEE-ONU.

 

Cumpăraţi-vă un parasolar

O metodă mai puţin costisitoare este montarea unui parasolar pe bord. Deşi foarte mulţi şoferi sunt de părere că parasolarele sunt inutile, noi vă spunem că ele sunt bune pentru a păstra cât de cât o temperatură mai mică în interiorul maşinii. Şi dacă mai spunem că este o metodă foarte puţin costisitoare, cred că v-am convins, nu-i aşa?

Porniţi aerul condiţionat... pe treapta cea mai mică

 

Mulţi şoferi greşesc atunci când se urcă într-o maşină încinsă de soare şi pornesc AC pe treapta cea mai mare, în speranţa că se va răcori mai repede. Greşit! Această acţiune nu face decât să întârzie răcirea interiorului. Specialiştii spun că aerul condiţionat trebuie pornit pe treapta cea mai mică, până simţim că temperatura scade. În acest timp putem să lăsăm şi geamurile în jos, pentru o mai bună circulare a aerului.

Dacă aveţi trapă e timpul să o deschideţi

Dacă maşina pe care o deţineţi are trapa, atunci e cazul să o deschideţi atunci când vă urcaţi în maşină. Dar nu uitaţi să deschideţi şi geamurile în acelaşi timp. Cei care au deja o trapă la maşină spun că aerul cald iese mai repede şi maşină se răceşte imediat.

 

Cei mai norocoşi, care au o maşină decapotabilă, pot să decapoteze maşină pentru câteva minute, înainte de a porni la drum. Aşa vor reuşi rapid să elimine tot aerul cald din interior.

Portbagajul... trebuie deschis şi el

Portbagajul poate fi deschis şi el, pentru a scăpa de aerul cald din maşină. Aşa că nu uitaţi să îl deschideţi, împreună cu restul geamurilor. Aerisirea se va face mai repede dacă deschizi tot ce se poate!

citeste mai multe pe cars.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare