În primele trei luni ale anului, au fost înmatriculate de peste 10 ori mai multe autoturisme deja folosite, faţă de cele noi. Sunt mai multevechi pe şoselele din România, iar la această creştere a contribuit eliminarea timbrului de mediu. Românii îşi cumpără lună de lună mii de maşini la mâna a doua din Europa de vest. Doar în primele 3 luni ale anului au fost înmatriculate aproape 260 de mii de maşini second hand. Un nivel record. Cauza: eliminarea timbrului de mediu.

 

Există un disconfort în ceea ce priveste înmatricularea acestora pentru că trebuie să vă spun că în programarea online pe care o avem până în acest moment este ocupată (la înmatriculări – n.red.) inclusiv jumătate din luna iulie Gheorghe Ioan Vușcan”, spune prefectul județului Cluj.

Românii preferă maşinile de fabricaţie germană, produse după 2011, cu motoare care au între 80 şi 120 de cai putere şi preţuri cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro.

Piaţa maşinilor noi va creşte, probabil, odată cu demararea programului Rabla - pe acest an. Anual, prin intermediul acestui programau intrat în circulaţie peste o sută de mii de autovehicule.

 

citeste mai multe pe digi24.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare