Micul “apartament” din imaginile de mai jos a fost creat de către suedezii de la AFB cu scopul de a oferi locuințe la prețuri accesibile destinate studenţilor. Pentru maxim 370 de dolari pe lună ai aproximativ 12 mp de supratata utilă, cu un design inteligent şi extrem de compact. Acoperişul caselor pare realizat integral din lemn, cu izotatie termică groasă, în timp ce pereţii par a fi construiţi din cărămidă.

 stud3.jpg

 

Casele sunt echipate cu tot ce are nevoie un chiriaș:

O baie

Un pat

 

Bucătărie cu zona de dining

Zona de ştiu care include birou şi scaun

Spaţii de depozitare

 

Din câte am înţeles, piaţa apartamentelor din Suedia este destul de piperata, aşa că studenţii care doresc să închirieze o astfel de căsuţa trebuie să respecte o mică regulă. Aceştia trebuie scrie despre experienţa avută în aceste condiţii, cel mai probabil pe un blog personal. Apropo de personal, sunt cât se poate de subiectiv când spun că mi se pare o idee genial şi cred că ceva similar se poate implementa chiar şi în România. Bineînţeles, în anumite circumstanţe excepţionale.

Totuşi, nici la ei situaţia nu este prea roz. Construirea a aproape 100 de astfel de căsuţe a fost refuzată de către stat din motive nu tocmai clare. Ceva privind nerespectarea unui cod legislativ privind construcţia caselor.

stud.jpg

 

stud1.jpg

stud2.jpg

sursa; stildedesign.ro