Membrii companiei vietnameze Vo Trong Architects sunt experti in integrarea naturii si a spatiilor verzi in interiorul locuintelor. Noul proiect denumit Casa Binh reuseste performanta de a asigura spatii verzi in care se cultiva suficiente legume pentru a hrani membrii a trei generatii ale aceleiasi familii. Arhitectii au fost contractati in vederea realizarii unei case confortabile cu zone vegetale prezente la fiecare nivel, iar designul rezultat este o combinatie de spatii comune si spatii individuale, presarate printre copaci, arbusti si flori.

 150054d0_f7e4_4e5a_ba4f_b83e160cb19f_170068.jpg

 

Aceasta casa din beton, amplasata intr-un cartier foarte aglomerat din orasul Ho Chi Minh, se remarca prin spatii ample in care traiesc trei generatii ale aceleiasi familii. Desi organizarea spatiilor a reprezentat o provocare penru arhitecti, mult mai importanta a fost asigurarea unor spatii generoase, cu vegetatie, care sa contracareze efectele defrisarilor accentuate cu care se confrunta orasele vietnameze. Urmand seria „Caselor pentru Copaci”, echipa Vo Trong Nhia Architects a folosit proiectul casei Binh pentru a reface legatura dintre spatiile locuite si natura, creand o mini-jungla in interiorul volumelor.

Casa este un joc de mai multe prisme suprapuse, decupate si decalate astfel incat sa genereze terase si curti interioare in care sa prospere vegetatia. Inchiderile vitrate ajuta la crearea impresiei unor spatii mai ample, mai mari, ventilate si luminate natural. In zona centrala s-a obtinut astfel un spatiu comun spre care se deschid diferitele incaperi si in care membrii familiei pot interactiona.

Casa este plina de plante si copaci care umbresc incaperile, asigurand un climat placut in toata casa. In plus, mare parte din zonele verticale sunt folosite pentru a creste diferite legume si ierburi aromatice pe care familia le foloseste in alimentatia zilnica.

 

Pentru a reduce si mai mult consumul de energie, spatiile conexe, precum bucataria, baile, scarile si holurile au fost amplasate pe zona de vest a casei. Aceasta strategie ajuta la izolarea incaperilor de caldura extrema de afara, contribuind la mentinerea racorii in casa pe perioada anotimpului cald fara a fi nevoie de utilizarea aparatelor de climatizare. Pe langa vegetatie si pozitionarea atenta a camerelor, arhitectii au folosit materiale naturale si reciclabile, precum piatra naturala, lemnul si betonul aparent.

garden_house_lead_2_1020x400_170069.jpg

vo_trong_nhia_architects_binh_housecaro_1020x400_170071.jpg

 

vo_trong_nhia_architects_binh_housec3_1020x610_170081.jpg

S-ar putea să-ți placă și:


vo_trong_nhia_architects_binh_housec_1020x610_170083.jpg

vo_trong_nhia_architects_binh_house12_1020x610_170073.jpg

 

vo_trong_nhia_architects_binh_house8_1020x610_170074.jpg

vo_trong_nhia_architects_binh_house6_1020x610_170076.jpg

vo_trong_nhia_architects_binh_house4_1020x610_170079.jpg

 

vo_trong_nhia_architects_binh_house_banner_3_1020x400_170070.jpg

citeste mai multe pe spatiulconstruit.ro

 

 

Articole asemănătoare