Un chinez cu viziune a reusit sa-si construiasca, fara a avea permisiunea autoritatilor, un penthouse pe acoperisul unui bloc din Beijing. Resedinta, ce pare sculptata in munte, a fost construita de Zhang Lin in sase ani, ea dispunand de o gradina in care piatra domina, relateaza Daily Mail. Vecinii nu s-au aratat deranjati de ce se intampla pe acoperisul cladirii in care locuiesc decat in momentul in care au inceput sa apara fisuri in pereti.

detaliu-penthouse-bloc-beijing.jpg

 

De altfel, daca se va dovedi ca resedinta de pe acoperis pune in pericol siguranta blocului, aceasta va fi demolata.

Initial se dorea constructia unei simple si modeste mansarde, insa planul a crescut in anvergura.

Nu e singura constructie excentrica in China, tara cunoscuta pentru proiectele sale fanteziste. Orasul Hangzhou din provincia Zhejiang e intesat de replici ale cladirilor faimoase din Europa. Exista o copie a Turnului Eiffel, gradinile din Luxemburg au si ele dublura si chiar o parte din Champs Elysees.

 

Tot in China deja se construiesc zgarie norii pe care se poate face agricultura pe verticala si tot aici exista cea mai mare cladire din lume, fiind vorba de The New Century Global Center in Chengdu, in provincia Sichuan, in interioarul careia ar incapea 20 de opere de genul celei din Sydney.

penthouse-acoperis-bloc-beijing.jpg

penthouse-acoperis-bloc-apartamente.jpg

 

citeste mai multe pe ziare.com

 

 
Articole asemănătoare