Betonul din care a fost construita aceasta casa din India a fost amestecat cu bazalt din surse locale pentru a asigura integrarea constructiei in peisajul muntos al zonei. Firma de arhitectura Spasm Design, din Mumbai, a imprumutat nuanta inchisa a rocilor ce inconjoara situl, pe un deal stancos din regiunea Maharashatra.

Casa turnata in piatra lichida 13.jpg

 

Utilizarea betonului robust in constructia casei Khopoli a fost dictata de schimbarile dramatice ale climei, simtite in regiunea respectiva: temperaturile inalte din timpul verii si ploile torentiale ale anotimpului musonic ce au generat imaginea frecventa a "pietrei lichide", de unde si numele original al casei. Piatra naturala a fost folosita pentru finisarea unor elemente cheie precum pardoselile. Nuantele negre, astfel obtinute, dau nastere unui sentiment de refugiu si liniste.

Casa Khopoli vegheaza asupra dealurilor indepartate, a caror perspective sunt incadrate de peretii laterali ai casei si piscinei, de pe muchia unei pante abrupte. O consola din beton marcheaza intrarea si creeaza un spatiu exterior, protejat.

575x575_1379399598_casa_turnata_in_piatra_lichida.jpg

 

Casa turnata in piatra lichida 1.jpg

Casa turnata in piatra lichida 2.jpg

Casa turnata in piatra lichida 3.jpg

 

Casa turnata in piatra lichida 4.jpg

Casa turnata in piatra lichida 5.jpg

Casa turnata in piatra lichida 6.jpg

 

Casa turnata in piatra lichida 7.jpg

Casa turnata in piatra lichida 8.jpg

Casa turnata in piatra lichida 9.jpg

 

Casa turnata in piatra lichida 10.jpg

Casa turnata in piatra lichida 11.jpg

Casa turnata in piatra lichida 12.jpg

citeste mai multe pe roarhitect.ro

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare