Arhitectul Chris Tate a proiectat conceptul unei case simple ce este asemanatoare unui cort, este inconjurata de copaci si este situata pe insula Waiheke, Noua Zeelanda. Din dorinta de a surprinde simplitatea naturii, arhitectul a proiectat casa asemanatoare unui cort cu doua nivele. La parter sunt livingul, bucataria, locul de luat masa si baia, iar la etaj, dormitorul.

 modern_cabin_architecture_190417_1224_01_169522.jpg

 

Chiar daca este o casa mica, ferestrele mari de la margine, dar si ferestrele mici care sunt pozitionate in lateral, aduc in casa lumina naturala a soarelui. Interiorul este alb, ajuta la reflectarea luminii si creeaza un contrast puternic cu exteriorul care este negru.

In interior, culoarea negru se intalneste doar la bucatarie si la usa din baie. Bucataria a fost proiectata tocmai pentru a se potrivi perfect formei triunghiulare a spatiului. Separarea livingului de bucatarie se face printr-o scara spirala care duce spre dormitor.

Dormitorul are vedere catre varfurile copacilor, dar si draperii ce fac ferestrele sa semene cu intrarea intr-un cort. Noaptea interiorul casei lumineaza ca o lanterna.

 

modern_cabin_architecture_190417_1224_03_169524.jpg

modern_cabin_interior_design_190417_1224_04_169523.jpg

modern_cabin_interior_design_bedroom_190417_1224_07_169526.jpg

 

modern_cabin_architecture_190417_1224_08_169525.jpg

citeste mai multe pe spatiulconstruit.ro

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare