Astazi, arhitectura doboara noi si noi bariere. Designul indraznet, elementele inovative si alegerea unor locuri cu totul neobisnuite pentru constructia cladirilor - sunt doar cateva dintre noile tendinte din domeniu. Iata care sunt cele mai uimitoare 5 structuri, construite la inaltime, practic pe acoperisul altor cladiri, conform Oddee.

Vila-munte de pe acoperisul unei cladiri (China)

 

Zhang Biqing, un afacerist de succes din Beijing, si-a petrecut ultimii 6 ani construind o vila la etajul 26 al unei cladiri de apartamente din capitala Chinei, exact pe acoperisul acesteia. Micul complex recreational are copaci, terase, ba chiar si un studio de karaoke, dar asta nu le-a impiedicat pe oficialitati sa declare constructia ilegala.

  excentric (1).jpg

Fotbal pe acoperis, Shibuya Station, Japonia

 

Deasupra Shibuya Station s-a construit Adidas Futsal Park. Finalizat in 2001, ca o introducere la FIFA World Cup 2002, campionat gazduit in acel an de Japonia si Coreea de Sud, Adidas Futsal Park promoveaza o versiune in miniatura a unui stadion, cu un teren cu o vedere de 270 de grade spre Shibuya.

 excentric (5).jpg

Vilele de pe acoperisul unui centru comercial din China

 

Jiutian International Square, compania ce detine un mall de opt etaje din orasul Zhuzhou, China, s-a gandit sa construiasca pe acoperisul mallului 4 vile cu toate facilitatile necesare. In loc sa caute 4 familii bogate care sa beneficieze de aceasta oaza de liniste intr-o zona centrala a orasului, compania planuieste sa foloseasca vilele ca birouri pentru cei 160 de angajati ai companiei.

 excentric (4).jpg

Lacul de pe acoperis, Anglia

 

Lacul de pe terasa Selfridges din Londra s-a deschis chiar dupa ce de-al Doilea Razboi Mondial. Pentru consolidarea constructiei care trebuia sa sustina un lac vopsit in verde s-a folosit otel. Dupa bombardamentul devastator din 1940, proprietarul Gordon Selfridge a jurat ca nu va mai deschide niciodata terasa.

 excentric (3).jpg

Casele construite deasupra unei fabrici, China

 

 Constructia acestor case pe acoperisul unei fabrici din Dongguan, Guangdong, China, a fost finalizata in anul 2011. Potrivit presei locale, Guvernul a declarat ca dimensiunea caselor nu corespunde cu designul original prezentat, asa ca ele ar trebui sa fie declarate ilegale si demolate. Intre timp, insa, localnicii se bucura de o imagine cel putin inedita.

excentric (2).jpg

citeste mai multe pe ziare.com

 

Articole asemănătoare