Bisericile, catedralele sau mănăstirile sunt, probabil, cele mai populare atracţii turistice din lume. Monumente de arhitectură, adesea încărcate de o bogată istorie, bisericile continuă să atragă milioane de turişti din toată lumea.

 1. Biserica Sagrada Familia, Barcelona, Spania

 

 biserica1_15370200.jpg

Sgrada Família (Sfânta Familie) este o uriașă biserică din capitala Cataloniei, Barcelona (în nord-estul Spaniei). Imensa clădire este încă neterminată, deși se lucrează la ea din 1882. Numele oficial este Temple Expiatori de la Sagrada Família (în catalană).

 2. Catedrala Sfantul Vasile, Moscova, Rusia

 

 biserica2_97495500.jpg

Catedrala Sfântul Vasile Blajenîi este situată în Piața Roșie din Moscova, Rusia și a fost construită în 1554. Catedrala reprezintă un lăcaș de cult ortodox, iar monumentul este un simbol al orașului și al arhitecturii ruse tradiționale. Biserica adăpostește mormântul Fericitului Vasile (sec. al XV-lea), care este patronul catedralei. Catedrala este cunoscută pentru cupolele sale caracteristice sub forma bulbilor de ceapă.

 3. Notre Dame de Paris, Franţa

 

 biserica3_96141200.jpg

 Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala se află pe Île de la Cité, în centrul Parisului.

 4. Bazilica San Pietro, Roma, Italia

 

 biserica4_94405600.jpg

Bazilica Sfântul Petru (în italiană Basilica di San Pietro) din Roma se găsește în Cetatea Vaticanului, înăuntrul statului pontifical, în monumentala Piazza San Pietro. Edificiul, lung de 186 metri, înălțimea cupolei de 119 metri, și cu o suprafață totală de peste 15.000 m², este cea mai mare biserică din lume.

 5. Westminster Abbey, Londra

 

 biserica5_84247200.jpg

Abația Westminster este biserica cea mai cunoscută din Londra. Construcția sa a început în secolul XI. Este mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri. Aproape toate încoronările monarhilor englezi au avut loc în această abație.

 6. Catedrala Saint Paul, Londra

S-ar putea să-ți placă și:


 biserica6_87754500.jpg

Catedrala Saint Paul este o catedrală anglicană situată pe colina Ludgate Hill din Londra. Catedrala este totodată și lăcașul în care slujește episcopul anglican al Londrei. Patronul edificiului este sfântul Paul (Pavel).

 7. Biserica Nașterii Domnului, Betleem, teritoriile palestiniene

 biserica7_84384600.jpg

Biserica Nașterii Domnului este un lăcaș de cult, monument de artă paleocreștină situat în Betleem, Cisiordania. Edificiul a fost consacrat în anul 335. Conform tradiției, biserica a fost ridicată pe locul ieslei în care s-a născut Isus din Nazaret. În anul 1717 a fost montată inscripția Hic de virgine Maria Jesus Christus natus est. Biserica este unul din locurile cele mai importante ale creștinătății.

 8. Biserica Sfântului Mormânt, Ierusalim, Israel

 biserica8_55773600.jpg

Biserica Sfântului Mormânt (denumită și Biserica Sfântului Sepulcru sau Biserica Sfintei Învieri, ultima mai ales în creștinismul de rit răsăritean) este o biserică aflată în interiorul zidurilor vechii cetăți a Ierusalimului, la mică distanță de Muristan.

 9. Basilica San Marco, Veneția, Italia

 biserica9_50474100.jpg

Bazilica Sf. Marcu este cea mai mare dintre bisericile Veneției, fiind totodată un exemplu elocvent de arhitectură bizantină. Bazilica este închinată personajului biblic Marcu. Este cunoscută și sub denumirea de "Domul din Veneția", fiind catedrala patriarhală a acestui oraș. Catedrala este situată în piața cu același nume (Piazza San Marco), adiacentă Palatului Dogilor.

 10. Hagia Sophia, Istanbul, Turcia

 biserica10_37318300.jpg

Hagia Sophia a fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi moschee, astăzi muzeu în Istanbul, Turcia.

 Este locașul cel mai impresionant și venerabli al creștinismului ortodox și al creștinismului în general.

citeste mai multe pe romaniatv.net

 

S-ar putea să-ți placă și:


Articole asemănătoare