O casa acoperita cu o sarpanta realizata din beton armat nu pare o imagine prea atractiva pentru multi dintre noi, dar echipa de la Aamer Architects a reusit sa obtina o estetica deosebita si placuta prin combinarea unei palete de materiale simple si naturale. Casa Siglap Plain din Singapore beneficiaza de o reinterpretare moderna a unui vechi bungalou, obtinand spatii confortabile si aerisite.

 2._elevation_from_changi_rd_151040.jpg

 

Creata prin combinarea suprafetelor din beton, sticla si lemn de teak, casa cu aspect modern se remarca usor din restul volumelor invecinate datorita fatadei cu forme sculpturale. Contrastand cu suprafata masiva din beton armat a acoperisului, anvelopanta este partial acoperita cu panouri traforate din lemn de teak.

Amplasata in lungul unei strazi aglomerate, volumetria Siglap Plain a fost gandita ca o reconstructie contemporana a unui bungalou de mici dimensiuni.

Peretii grosi din beton armat impreuna cu amenajarea exterioara a gradinii protejeaza casa de zgomotul traficului in vreme ce panourile din lemn de teak din Bali creaza un contrast vizual placut avand rol in filtrarea razelor puternice ale soarelui. Proiectata asemeni unui obiect de arta, casa este o combinatie de materiale si linii oblice care transforma fatadele intr-o „fascinanta placere vizuala” care poate fi admirata atat de soferi, de pasageri sau de trecatorii ce stau in statia de autobuz.

 

 Lumina naturala patrunde din abundenta prin vitrajele ample ce inchid livingul, amenajat intr-un spatiu cu inaltime dubla si cu acces direct spre terasa din gradina. Vitrajele mobile care asigura legatura cu spatiul exterior permit brizei racoroase de deasupra nivelului piscinei sa patrunda in interior si sa asigure un climat confortabil. Un birou si o biblioteca, amenajate la mezanin, flancheaza zona de zi in vreme ce dormitorul este retras la etaj, in mansarda de la care se poate iesi pe o terasa la o inaltime ce ofera perspective spectaculoase cu orasul.

3._elevation_from_siglap_pl_151041.jpg

12._night_view_151042.jpg

 

1._facade_151043.jpg

5._living_room_2_151049.jpg

4._living_room_1_151051.jpg

 

citeste mai multe pe spatiulconstruit.ro

 

 

 

Articole asemănătoare