Echipa de la Be-fun-design s-a aliat cu cei de la EANA pentru a crea pentru un cuplu foarte activ din Shinagawa-Ku, Japonia o casa care sa le ofere posibilitatea de a face escaladari pe care de obicei le-ar practica in natura. Pentru inceput, arhitectii au prevazut ca ultimul nivel sa fie partial acoperit de un volum in care sa incorporeze un perete pentru catarari iar acoperisul a fost transformat intr-o gradina plina de vegetatie la care se ajunge printr-o scara abrupta. Luminatorul care flancheaza volumul de escaladari ajuta lumina naturala sa patrunda in spatii, pana la nivelul parterului.

 locuinta_japonia1_10283.jpg

 

Avand doar 36mp disponibili la sol pentru a realiza locuinta, echipa de arhitecti a trebuit sa organizeze functiunile pe verticala. Locuinta are inaltimea unei case obisnuite cu parter si etaj, volumetria asemanatoare unui cos de fum, care adaposteste spatiul de escaladari, tasnind din casa peste inaltimea vecinilor. Spatiul la interior a fost compartimentat la minim, avand un volum inchis in sticla destinat baii, pe marginile careia se urca pe o scara la etaj. Aici se gaseste bucataria si zona de zi care este in acelasi timp si zona de antrenamente, unul din pereti fiind cel pentru escaladari.

Datorita vecinatatilor foarte apropiate arhitectii au prevazut ferestre mici si la inaltime pe laterale casei, preferand o fereastra generoasa la etaj in living, care se deschide spre curte si un luminator perimetral in acoperisul terasa.

Respectand stilul caracteristic japonez aceasta locuinta a fost mobilata cu minimul necesar, dar chiar si asa reuseste sa aduca un aer proaspat si revigorant in cartierul traditionalist al orasului.

 

locuinta_japonia15_10282.jpg

locuinta_japonia4_10286.jpg

S-ar putea să-ți placă și:


locuinta_japonia7_10289.jpg

 

locuinta_japonia9_10291.jpg

locuinta_japonia11_10293.jpg

locuinta_japonia13_10295.jpg

 

citeste mai multe pe spatiulconstruit.ro

 

 

 

Articole asemănătoare