Casa Ecologica 3.0 este o casa prefabricata ce poate fi controlata de pe un smartphone pentru a atinge eficienta maxima energetica. Casa din lemn a fost proiectata de firma de arhitectura NOEM si construita pentru prima data in Castellon, Spania.

 575x575_1430380550_casa_ecologica_3.jpg

 

 Cu o suprafata de 95 mp, casa are un design modern care reflecta procesul digitalizat de design, productie si automatizare. Datorita acestuia, proiectul arhitectilor a fost transformat in procesul complet de prefabricare a casei in doar 8 saptamani. Casa incorporeaza tehnologii ecologice si utilizeaza materiale locale, reciclate. Statisticile legate de productia si consumul de energie, consumul de apa, temperaturi, umiditate si alte date relevante pot fi accesate prin aplicatia android.

 Pornind de la intrerupatoarele de lumina si pana la irigatie, toate sistemele casei sunt automatizate, programabile si conectate la internet. De exemplu, sistemul de irigatie se adapteaza si se regleaza in functie de umiditatea pamantului si prognoza meteo, iar un nivel crescut de CO2 declanseaza sistemul mecanic de ventilatie a aerului. Iluminarea poate fi programata sau controlata prin detectoare sau GPS.

 Casa Ecologica 3.0 este compusa din doua module cu structura din lemn. Volumul mai mare cuprinde livingul, locul de luat masa si bucataria, cu deschidere catre terasa din lemn prin peretele din sticla cu performante ridicate. Al doilea modul cuprinde dormitorul dublu, baia si un birou. Anvelopa din lemn este alcatuita din panouri structurale din lemn laminat si este termoizolata cu panouri din fibra de lemn de 16 mm.

 

Casa Ecologica 3_0 poate fi controlata de pe un smartphone 5.jpg

Casa Ecologica 3_0 poate fi controlata de pe un smartphone 1.jpg

Casa Ecologica 3_0 poate fi controlata de pe un smartphone 2.jpg

 

Casa Ecologica 3_0 poate fi controlata de pe un smartphone 3.jpg

Casa Ecologica 3_0 poate fi controlata de pe un smartphone 4.jpg

citeste mai multe pe roarhitect.ro

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare