Echipa JOHO Architecture a transformat o casa din zona rurala Namhae, Coreea astfel incat sa se preteze cerintelor estetice si de confort ale beneficiarului. In momentul in care acesta s-a mutat in locuinta de vara pe care a cumparat-o a constatat ca in ciuda cadrului natural pitoresc al zonei, spatiile interioare si volumetria per ansamblu nu relationau deloc cu natura. Dupa cum declara beneficiarul: “in noua casa, doresc sa ma simt ca acasa si in directa legatura cu natura ce ma inconjoara”.

  casa_namhae1_28968.jpg

 

Traducerea libera a denumirii data casei inseamna “linia in care lumea si cerul se intalnesc”. De la aceasta idee au pornit arhitectii cand au inceput sa schiteze o noua fatada pentru casa de vara. Imaginea casei a fost radical modificata prin inserarea unor panouri cu structura metalica realizate din mii de profile de otel tesute pe verticala. Aceasta anvelopanta actioneaza ca protectie impotriva razelor soarelui si asigura in acelasi timp intimitate pentru noul spatiu exterior al terasei. Prin interventia realizata arhitectii au creat o trecere lina intre spatiile interioare si cadrul natural, propunand spatii deschise dar delimitate, care prin intermediul unor decupaje generoase ofera perspective largi catre imprejurimi. In fata noii anvelopante s-a pastrat o terasa complet deschisa care protejeaza o mica gradina decorativa cu cele doua zone de acces, o scara si o rampa.

casa_namhae2_28969.jpg

casa_namhae3_28970.jpg

 

casa_namhae4_28971.jpg

casa_namhae5_28972.jpg

casa_namhae6_28973.jpg

 

casa_namhae7_28974.jpg

citeste mai multe pe spatiulconstruit.ro

 

 

 

Articole asemănătoare