Casa proiectata de firma decaArchitecture din Atena face parte din proiectul Antiparos Design Properties dezvoltat in insula Antiparos, care include 24 de case proiectate dupa aceleasi principii. Casa Aloni este una dintre cele sapte case deja construite, raspandite pe patru situri, care includ proiecte ale firmelor Harry Gugger Studio si Atelier Bow-Wow.

casa aloni 2.jpg

 

Insula a creat un stil de viata sezonier, condusa de nevoia in crestere pentru recreatie si relaxare, nevoi satisfacute de peisajul natural al insulei. Casa Aloni ia in considerare aceste conditii si prezinta o noua abordare a relatiei dintre construit si mediul inconjurator. Granitele dintre natura si constructie au fost anulate aproape in totalitate. Arhitectii firmei decaArchitecture au reinventat peisajul terenului astfel incat acesta sa devina locuibil.

Prin transferul masei de pamant si formarea unei noi topografii, volumul casei a fost incorporat in teren si protejat. Doi pereti lungi, din piatra, fac legatura intre doua pante ale terenului, adapostind casa intre cele doua dealuri. Acest pod de piatra este asimilat in imaginea generala a sitului, prezenta casei fiind tradata doar de existenta celor patru curti interioare.

Interioarele sunt organizate in cinci zone, separate de spatiile exterioare ale curtilor. Astfel a fost asigurata functionalitatea casei si protectia fata de factorii naturali exteriori, cu interioare inundate de lumina naturala si perspective largi asupra peisajelor, intr-o relatie compacta, dar bogata, cu forma si textura terenului.

 

casa aloni 7.jpg

casa aloni 1.jpg

casa aloni 3.jpg

 

casa aloni 4.jpg

casa aloni 5.jpg

casa aloni 6.jpg

 

citeste mai multe pe roahitect.ro

 

S-ar putea să-ți placă și:


 
Articole asemănătoare