Imobilul Louverwall a fost conceput de echipa de arhitecti AND pentru un cuplu si cinci pisici. Sotul,  un pasionat de muzica este managerul unei cafenele si acesta dorea ca spatiul gandit pentru zona publica sa fie amplu, transparent si sa aiba o dinamica placuta. Deasupra acestei zone cei doi doreau o locuinta minimala cu o zona de zi, o mica bucatarie si un dormitor. Imobilul propus este amplasat intr-o zona noua, mixta, din Paju, Corea de Sud. Terenul este inconjurat de cladiri pe toate laturile, mai putin pe latura de vest, in acest fel arhitectii s-au vazut nevoiti sa gaseasca o solutie astfel incat fatada sa permita luminarea naturala a interioarelor, dar in acelasi timp sa fie protejata de razele puternice ale soarelui si sa nu permita supra-incalzirea spatiului.

 cafea1.jpg

 

Din dorinta de a avea o atmosfera luminoasa si placuta in zona cafenelei chiar daca era orientata spre vest, arhitectii au facut tot posibilul sa reduca cantitatea de lumina directa. Din pacate, pe latura de sud terenul se invecineaza cu o alta cladire astfel ca acolo a fost posibila doar montarea unor ferestre la partea superioara care se continua spre vest cu un perete cortina. Acesta este combinat cu un sistem de obloane pozitionate la un anumit unghi ce permite blocarea razelor directe pe timpul verii fara a impiedica soarele sa patrunda in interior pe parcursul anotimpului rece. Designul obloanelor a fost realizat de o firma de specialitate, care cu ajutorul unui algoritm de calcul a propus cea mai buna forma si distributie a acestor lamele incat interioarele sa nu se supra-incalzeasca si in acelasi timp sa beneficieze din plin de lumina naturala.

Pe masura ce se urca pe scara de acces la nivelurile superioare, jocul de umbre si lumini poate fi admirat in toata splendoarea lui. Modelele repetitive pun in valoare suprafetele curbe si diferitele planuri ale interioarelor. Ritmul dat de lumina se impleteste in mod placut cu acordurile muzicii ce rasuna din spatiul amenajat al cafenelei, creand o atmosfera relaxanta atat pentru clienti cat si pentru locatari.

cafea10.jpg

 

cafea8.jpg

cafea7.jpg

cafea4.jpg

 

cafea5.jpg

cafea3.jpg

cafea2.jpg

 

cafea9.jpg

cafea6.jpg

sursa: spatiulconstruit.ro

 

 

Articole asemănătoare